Patrick Timmermans van Trenergy: 'Pushen werkt averechts'

Patrick Timmermans van Trenergy: "Pushen werkt averechts"

Patrick Timmermans is nu een jaar vertegenwoordiger bij het merk Trenergy. Hiervoor werkte hij in de winkel. "Ik weet daardoor uit ervaring dat je als monteur en verkoper achter een merk moet staan om het dealerschap tot een succes te maken."

nieuwsfiets-nieuws-trenergy-vergroot-focus-op-communicatie

Patrick Timmermans is nu een jaar vertegenwoordiger bij het elektrische fietsen merk Trenergy. Hiervoor werkte hij in de winkel. "Ik weet daardoor uit ervaring dat je als monteur en verkoper achter een merk moet staan om het dealerschap tot een succes te maken.".

Als Patrick Timmermans de fiets pakt is het vooral z’n mountainbike. De mountainbikeroute loopt namelijk praktisch achter z’n huis in het Noord-Brabantse Drunen. In z’n schuur staat naast de mountainbike nog een stadsfiets en de fiets van z’n vrouw. Ze zijn beide niet van het elektrische fiets merk Trenergy. “Haha, ik zeg het maar eerlijk, (nog) geen elektrische fiets, dat heeft vooral met de korte fietsafstanden te maken.”

Timmermans werkt sinds januari 2023 bij het relatief nieuwe fietsenmerk uit Wijchen en moet als vertegenwoordiger z’n sporen nog verdienen. Toch weet hij goed wat belangrijk is om als vertegenwoordiger succesvol te zijn. “Ik ben als zaterdaghulp begonnen en heb in de werkplaats en in de winkel gewerkt. Uit ervaring weet ik dat monteurs en verkopers bij de klant of dealer achter jouw merk moeten staan, anders wordt het een hele uitdaging.” Tweewieler gaat met Patrick op dealerbezoek bij Kuijpers Tweewielers in Helmond.

Patrick Timmermans Trenergy 2

Personalia

  • Naam: Patrick Timmermans
  • Leeftijd: 31
  • Bedrijf: Trenergy
  • Vertegenwoordiger sinds: januari 2023
  • Auto: Renault Traffic
  • Fiets: Trek Procaliber 9.8
  • Koffie of thee: koffie

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Op maandag beginnen we met een vergadering op het hoofdkantoor in Wijchen. Ook regel ik op maandag bezoeken aan onze showroom voor potentiële of nieuwe dealers. Het is altijd leuk om ze een rondleiding te geven, want ons bedrijf is groter dan ze vaak verwachten. Daarnaast gebruik ik maandag om rapporten te maken en mijn week voor te bereiden. De rest van de week probeer ik zoveel mogelijk bezoeken af te leggen. Mijn werkgebied is de provincies Zeeland, Brabant en Limburg. Door slim te plannen kan ik alle dealers de nodige aandacht geven. Ik vind het belangrijk om meer dan regelmatig bij ze langs te gaan, maar kwaliteit gaat boven kwantiteit. Het aantal bezoeken varieert en is afhankelijk van het doel en hoe druk het is. Tussen de afspraken door bel ik, stuur e-mails en geniet van een (zelfgesmeerde) lunch.”

Patrick Timmermans Trenergy 3

Wat voor type vertegenwoordiger ben je?

“Al sinds m’n vijftiende zit ik in de tweewielerbranche en door de jaren heen heb ik alle kanten van het vak gezien. Als zaterdaghulp, later als monteur in de werkplaats en vervolgens als leidinggevende en verkoper. In die periode had ik ook geregeld contact met vertegenwoordigers en weet dat pushen of aandringen niet en meestal zelfs averechts werkt. Door mijn achtergrond zien dealers me meer als collega dan als vertegenwoordiger. Ik loop vaak ook zo even binnen voor een kopje koffie. Er is altijd genoeg te praten, want we delen dezelfde interesses. Het zaken doen komt vervolgens vanzelf ter sprake. Belangrijk is natuurlijk ook om te luisteren, beloftes na te komen en goed bereikbaar te zijn.”

Gekste ooit meegemaakt?

“Nou, misschien niet echt 'gek', maar laatst heb ik wel iets heel leuks beleefd. Ik had een tweede gesprek met een dealer en had een demonstratiemodel bij me. Terwijl we aan de koffie zaten en nog bezig waren met het doorspreken en invullen van de formulieren, verkocht een van hun verkopers de Trenergy-demo.”

Patrick Timmermans Trenergy 4

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik heb een paar leuke hobby’s, waaronder fietsen. Of het nu gaat om lekker rondfietsen in de buitenlucht of aan de slag gaan met de technische kant van fietsen, beide doe ik graag. Daarnaast voetbal ik in een zaterdagelftal bij FC Drunen, samen met een stel goede vrienden. Kampioen zullen we vast niet worden, maar onderin eindigen we ook niet, daar zijn we te fanatiek voor. Het gaat vooral om de gezelligheid en de ‘derde helft’. Darten is ook een grote hobby van me, ik heb in meerdere regionale amateurcompetities gegooid. Ik ben een mensenmens en geniet van sociale contacten en activiteiten, zoals uit eten gaan en gezellig bijkletsen met familie en vrienden. Elk jaar gaan op vakantie, meestal in Nederland. We huren dan een huisje of een bungalow en verkennen de omgeving. Het liefst met de fiets natuurlijk.”

Wat maakt het vak zo leuk?

“Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat het altijd onvoorspelbaar is. Mijn planning kan op het laatste moment veranderen, ik heb vaak geen idee wat de dag me gaat brengen. Het mooiste is wanneer we samen met een dealer plannen bedenken voor de winkel of dat dealers meedenken over onze modellen. Trenergy is een enthousiaste en flexibele organisatie met een eigen productieafdeling die snel dingen kan aanpassen en nieuwe modellen kan ontwikkelen. Nog even terug naar het begin van het interview en de schuur zonder elektrische fiets. Vorig jaar werd Linde geboren en ben ik vader geworden. Een prima reden voor een elektrische fiets, uiteraard van Trenergy."

Bron: Patrick Timmermans van Trenergy: 'Pushen werkt averechts' (tweewieler.nl)