Fiets­verzekering

Een fietsverzekering is een verzekering die u kunt afsluiten om geen onnodige kosten te maken bij diefstal of schade aan uw fiets. Een e-bike is een stuk duurder dan een gewone fiets waardoor men vaker kiest voor een verzekering van de elektrische fiets.

Voor een e-bikeverzekering kunt u terecht bij bijna alle verzekeraars.

Het is geen overbodige luxe om een fietsverzekering af te sluiten. Als er iets gebeurt met uw elektrische fiets wilt u toch zo snel mogelijk weer fietsen zonder extra overbodige kosten te maken.

Bij een verzekering van de elektrische fiets moet u niet alleen kijken naar de goedkope fietsverzekeringen maar u moet kijken welke fietsverzekering het beste bij uw situatie past. Als u fietsverzekeringen gaat vergelijken kijk dan ook of de dekking en de voorwaarden aansluiten bij uw specifieke situatie. 

U moet zich afvragen of bij u de kans groot is dat uw fiets kan worden gestolen of beschadigd kan raken. U kunt bijvoorbeeld uw elektrische fiets ook alleen verzekeren tegen diefstal of tegen schade. Bij een fietsverzekering kunt u meestal kiezen uit de onderdelen diefstal, schade en pechhulp.

Diefstal

Dit is belangrijk als u geen extra kosten wilt maken wanneer uw fiets is gestolen of een poging tot stelen is gedaan. Als u dit niet verzekerd kan dit zorgen voor een hoge kostenpost, namelijk de aanschaf van een nieuwe fiets

Schade

Dit is belangrijk als u geen extra kosten wilt maken bij schade, bijv. door een ongeval. De schade kan veroorzaakt zijn door uzelf of door iemand anders. Daarnaast bieden sommige aanbieders u de mogelijkheid om rechtsbijstand bij het verhalen van schade mee te verzekeren. Bij de meeste verzekeraars is schade optioneel mee te verzekeren.

Pechhulp

Dit is belangrijk als u bij pech op de weg zo snel mogelijk weer verder wilt. Denk bijv. aan een lekke band of een kapotte rem.Buiten de fiets zelf kunt u binnen een fietsverzekering soms ook de accessoires mee verzekeren.

Door al deze zaken mee te nemen in de vergelijking van een fietsverzekering kunt u een fietsverzekering afsluiten die het beste bij uw situatie past. U kunt gemakkelijk de verschillende fietsverzekeringen online met elkaar vergelijken.