Belgisch Politiecorps patrouilleert op Trenergy fietsen

Belgisch Politiecorps patrouilleert op Trenergy fietsen

Het Politiecorps van Denderleeuw gaat voortaan op patrouille met de elektrische fietsen van Trenergy. Afgelopen donderdag werden de eerste fietsen van de nieuwe batch afgeleverd.

nieuwsfiets-nieuws-trenergy-vergroot-focus-op-communicatie

Het politiecorps had de wens om de huidige vloot fietsen te vervangen door modernere modellen. In België wordt voor overheidsaankopen een openbare aanbesteding gehouden, waarbij de aan te schaffen producten aan specifieke eisen moeten voldoen.

Trenergy voldeed aan alle eisen

Verschillende fietsbedrijven werden benaderd om mee te doen aan deze aanbesteding. Ze moesten een geschikte fiets aanbieden die voldeed aan alle gestelde eisen, waaronder de kleur (wit), gewicht, dragergewicht, service, prijs en accu.

Vijf dealers uit de regio schreven zich in voor de aanbesteding, maar de keuze viel op Fietsen ’t Sjepapke in Denderleeuw. Zij waren van mening dat de Trenergy Performance 2.3 met riem en Enviolo naaf in Arctic White het beste aansloot bij alle gestelde eisen. Bovendien bood de Trenergy dealer uitstekende service, waarbij de fietsen ter plaatse op het bureau gerepareerd kunnen worden, zodat ze altijd beschikbaar blijven voor de agenten.

“We hebben geen speciale aanpassingen gedaan, zoals kogelwerende banden”

Pascal Chow is verantwoordelijk voor de Belgische markt van Trenergy en had de eer om de eerste fietsen te overhandigen aan het Politiecorps. “We zijn erg blij met deze samenwerking en zien het als een eerste stap voor een langdurige relatie”, aldus Chow.”De fietsen zijn reguliere modellen die voor iedereen beschikbaar zijn. We hebben geen speciale aanpassingen gedaan, zoals kogelwerende banden of iets dergelijks,”

De fietsen zullen voornamelijk voor kleine zaken worden ingezet, vooral door de wijkagenten. Tijdens de aflevering was een van de wijkagenten aanwezig om de fietsen in ontvangst te nemen. Na een korte testrit op de parkeerplaats van het Politiebureau was de eerste indruk dat de Trenergy fietsen ook zonder ondersteuning prettig rijden, iets wat bij vorige modellen niet het geval was.

In de toekomst is Trenergy van plan om meer politiecorpsen van hun fietsen te voorzien.