Een fietsverzekering is een verzekering die u kunt afsluiten om geen onnodige kosten te maken bij diefstal of schade aan uw fiets. Een e-bike is een stuk duurder dan een gewone fiets waardoor men vaker kiest voor een verzekering van de elektrische fiets. Voor een e-bikeverzekering kunt u terecht bij bijna alle verzekeraars.

Het is geen overbodige luxe om een fietsverzekering af te sluiten. Als er iets gebeurt met uw elektrische fiets wilt u toch zo snel mogelijk weer fietsen zonder extra overbodige kosten te maken.

Bij een verzekering van de elektrische fiets moet u niet alleen kijken naar de goedkope fietsverzekeringen maar u moet kijken welke fietsverzekering het beste bij uw situatie past. Als u fietsverzekeringen gaat vergelijken moet u kijken naar de voorwaarden die het beste bij uw specifieke situatie aansluiten. Bij het vergelijken van fietsverzekeringen moet u fietsverzekeringen op dekking en voorwaarden gaan vergelijken.

U moet zich afvragen of bij u de kans groot is dat uw fiets kan worden gestolen of beschadigd kan raken. Als u fietsverzekeringen gaat vergelijken moet u zich van te voren afvragen of u uw elektrische fiets wilt verzekeren tegen bijv. alleen diefstal of ook tegen schade. Een fietsverzekering bestaat meestal uit de onderdelen diefstal, schade en pechhulp.

Diefstal

Dit is belangrijk als u geen extra kosten wilt maken wanneer uw fiets is gestolen of een poging tot stelen is gedaan. Als u dit niet verzekerd kan dit zorgen voor een hoge kostenpost, namelijk de aanschaf van een nieuwe fiets

Schade

Dit is belangrijk als u geen extra kosten wilt maken bij schade, bijv. door een ongeval. De schade kan veroorzaakt zijn door jezelf of door iemand anders. Daarnaast bieden sommige aanbieders u de mogelijkheid rechtsbijstand bij het verhalen van schade mee te verzekeren. Bij de meeste verzekeraars is schade optioneel mee te verzekeren.

Pechhulp

Dit is belangrijk als u bij pech op de weg zo snel mogelijk weer verder wilt. Denk bijv. aan een lekke band of een kapotte rem.Buiten de fiets zelf kun je binnen in een fietsverzekering ook de accessoires mee verzekeren.

Door al deze zaken mee te nemen in de vergelijking van een fietsverzekering kunt een fietsverzekering afsluiten die het beste bij uw situatie past. U kunt gemakkelijk de verschillende fietsverzekeringen online vergelijken.

Top