Voorwielmotor

De meeste Trenergy fietsen zijn voorzien van een motor in het voorwiel. Wij gebruiken motoren welke voorzien zijn van tandwielen met schuine vertanding waardoor deze zeer geluidsarm zijn. Tevens hebben deze voorwielmotoren een hele goede vrijloop en zijn ze licht van gewicht waardoor je ook zonder ondersteuning licht kunt fietsen.
De voorwielmotor van bijvoorbeeld de E-Relax Pro heeft een koppel van 40Nm waarmee deze krachtig is. Doordat wij lichtgewicht motoren gebruiken in combinatie met intelligente software zal nauwelijks merkbaar zijn dat de motor in het voorwiel zit. Ook is een motor in het voorwiel onderhoudsarm en is er door de pedaalkracht aandrijving op zowel het achterwiel als voorwiel. 

Middenmotor

Op bijvoorbeeld de Trenergy Performance gebruiken we de Bafang Maxdrive middenmotor. Deze middenmotor is met 80Nm zeer krachtig en ook nog eens geluidsarm. De Bafang Maxdrive heeft drie sensoren; een krachtsensor welke direct op de pedaalkracht reageert, een rotatiesensor welke voor gelijkmatige ondersteuning en een snelheidssensor om de pedaalkracht en rotatiesignaal goed te combineren voor een fantastische rijervaring! Deze middenmotor is geluidsarm en door het lage zwaartepunt tussen de wielen is de fiets zeer wendbaar.
Daarnaast maken we ook gebruik van de Bafang Modest middenmotor met alleen een rotatiesensor en de Ananda M80 welke het beste combineert van de kracht- en rotatie sensor.

Display

Het grootste gedeelte van onze fietsen is uitgerust met een LCD display waarmee een van de vijf ondersteunende standen ingeschakeld kan worden en waarmee de verlichting bedient wordt. Op het scherm is de snelheid, totaal aantal kilometers en dag afstand duidelijk af te lezen. Het bedienen gaat via een afstandsbediening met 3 toetsen. 

Bekijk hier de Instructievideo's waarin wordt uitgelegd hoe de displays werken van de verschillende Trenergy modellen.

Trapsensor

De trapsensor laat de controller (het brein van de fiets welke alles aanstuurt) weten wanneer deze de motor moet laten functioneren. Als je begint te trappen registreert de trapsensor dit direct, ook meet deze met welk toerental er rond getrapt wordt. In combinatie met de ingeschakelde ondersteunende stand en de snelheid van de fiets zal de motor altijd de gewenste ondersteuning geven. Doordat wij een trapsensor met wel 12 meetpunten gebruiken reageert de fiets snel met zowel het inschakelen en uitschakelen van de motor.

Controller

De controller is de regeleenheid van de fiets. Deze computer ontvangt signalen en verzendt signalen. Zo ontvangt deze bijvoorbeeld het trapsignaal en zal de motor direct aangestuurd worden, vervolgens zal de motor weer een controle signaal terug zenden naar de controller zodat deze het toerental af kan regelen. Door aan te sturen en ook weer een controle signaal terug te vragen kan de ondersteuning heel geleidelijk en soepel aangestuurd worden met als resultaat een elektrische fiets die erg prettig rijdt!

Batterij

In ons assortiment hebben wij bagagedrager batterijen en intube batterijen. Onze batterijen zijn opgebouwd met A-merk cellen welke een hoge energie dichtheid hebben en een laag gewicht. Daarnaast rusten wij onze batterijen uit met een modern management systeem welke de spanning van de cellen afzonderlijk monitort, de temperatuur in de batterij controleert en bijhoud hoe vaak er geladen wordt en hoeveel stroom er afgenomen word.

Helaas zijn de te halen kilometers op een batterijvulling moeilijk van te voren aan te geven. Een elektrische fiets verbruikt veel meer stroom als deze bergop gaat, veel tegenwind heeft, het koud is, veel ondersteuning vraagt of als je zelf weinig trapkracht levert. Zo zal bijvoorbeeld een 10Ah batterij bij zeer ongunstige omstandigheden 25km halen maar bij gunstige omstandigheden kan dit zomaar 70km zijn. Daarom houden wij een gemiddelde van 50km aan voor deze batterij wat wij ook uit de praktijk veel terug horen!

Verlichting

De verlichting op onze fietsen is van het merk Spanninga & AXA. Spanninga is een gerenommeerd merk uit Friesland en heeft een breed assortiment fietsverlichting waarvan wij een aantal passende modellen voeren. Op onze nieuwere modellen voeren wij de AXA Compactline Koplamp. Met 35Lux heeft deze koplamp een zeer grote lichtopbrengst. In 2023 gaan wij ook enkele fietsen voorzien van rem verlichting. De verlichting op onze Trenergy fietsen werkt altijd via het elektrisch systeem. Je hebt er geen losse batterijen voor nodig en de verlichting is eenvoudig in te schakelen via het display.

Top