Vragen?

Bel: 085 273 3270
Mail: info@trenergy.nl
of chat

Waar kan ik een Trenergy elektrische fiets kopen?

Trenergy fietsen worden exclusief verkocht via de vakhandel. Zoek hier de Trenergy dealer bij u in de buurt.

Levert Trenergy ook gewone fietsen?

Trenergy is exclusief fabrikant van elektrische fietsen. Wij leveren dus geen fietsen zonder trapondersteuning.

Hoe zit het met de garantie op Trenergy elektrische fietsen?

Trenergy hanteert een garantietermijn van 18 maanden op het gehele fiets en 5 jaar op het frame. Garantieclaims worden behandeld door de dealer waar u de elektrische fiets heeft aangekocht. Minimaal 1 keer jaarlijkse inspectie en onderhoud is een voorwaarde voor het behoud van garantie.

Kijk hier (doorkliklink naar de garantie) voor het garantie overzicht.

Hoe hard kan een Trenergy elektrische fiets?

Een elektrische fiets kan maximaal 25 km/u. Als een elektrische fiets harder zou gaan dan 25 km/u dan valt het wettelijk gezien in de categorie van brommers. Bij het een elektrische fiets is het niet verplicht om bijv. een helm te dragen, een verzekering te hebben of een rijbewijs. Een Pedelec daarentegen behaalt een maximum snelheid van 45km/u. 

Waar kan ik terecht voor service en onderhoud?

In geval uw fiets service nodig heeft of als u garantie wilt claimen, kunt u zich wenden tot de dealer waar u de fiets heeft aangekocht. De dealers zijn allen technisch op de hoogte en kunnen deze service en eventueel reparatie prima voor u verzorgen. Wij ondersteunen de dealers met kennis en eventueel materialen. Regulier onderhoud is van belang voor een zo lang mogelijke levensduur van uw elektrische fiets, maar zorgt ook voor ongestoord fietsplezier. Wij adviseren na de eerste 500 kilometer, of na 1 maand de elektrische fiets door uw dealer te laten nalopen en nastellen. Daarna minimaal eenmaal per jaar.

Wat voor type batterijen gebruikt Trenergy in haar elektrische fietsen?

Vanaf 2014 worden in onze elektrische fietsen alleen nog NiMnCo (Nikkel-Mangaan-Cobalt) batterijen toegepast van het merk Samsung. deze batterijen kennen een hoge energiedichtheid en bouwen dus compact. Daarnaast zijn ze krachtiger (onze fietsen zijn bekend vanwege de krachtige aandrijving) en hebben ze minder last van koude weersomstandigheden dan andere samenstellingen. We passen geen LiFePo4 batterijen meer toe in onze elektrische fietsen. Deze batterijen zijn weliswaar voordeliger en kennen een theoretisch hoger aantal oplaadbeurten, echter bij koude temperaturen kent deze batterij een veel lagere actieradius en tevens is de batterij niet krachtig genoeg.

Kan ik met mijn fiets ook fietsen zonder hulp van de motor?

Ja, u kunt met de Trenergy elektrische fietsen ook fietsen zonder inschakeling van het elektrische systeem. De fiets zal zich gedragen als een gewone fiets en u zult er tijdens het fietsen niets van merken. U dient wel in acht te nemen dat de verlichting werkt via de fietsbatterij. Dit betekent dat u het elektrische systeem dient in te schakelen om de verlichting te kunnen inschakelen.

Hoe ver kan ik fietsen met een volle batterijlading?

Deze vraag is niet in het kort te beantwoorden. Zeer veel factoren hebben invloed op de actieradius van uw fiets. U kunt uitgebreide informatie vinden door het stuk over de actieradius (doorkliklink naar content kanon) te lezen.

Hoe lang gaat mijn batterij mee van de elektrische fiets?

De levensduur van een batterij hangt van diverse factoren af. Allereerst kent een batterij veroudering puur door de tijd. Elke batterij heeft een bepaalde verouderingscurve, waardoor na een aantal jaren de batterij minder energie kan opnemen en uw actieradius dus ook kleiner wordt. Daarnaast hebben het aantal laadbeurten ook invloed op de batterij. Uiteindelijk heeft u als gebruiker ook invloed op de levensduur door de batterij op een juiste plaats te bewaren en de laadvoorschriften na te leven.

Wanneer moet ik mijn batterij opladen?

Wij adviseren de klanten niet na elk ritje van bij voorbeeld 5 kilometer, de batterij weer op te laden. Het beste is de batterij leeg te rijden tot ongeveer 20% en dan de batterij weer geheel op te laden. Indien u echter een lange rit wilt maken en de batterij is nog lang niet leeg, kan het geenszins kwaad de batterij hiervoor geheel op te laden. Indien de batterij geheel leeg is dient deze direct opgeladen te worden. Ook tijdens een langere periode dat u uw elektrische fiets niet gebruikt, dient u minimaal elke 2 maanden uw batterij enkele uren op de lader aan te sluiten.

Waar kan ik het beste de batterij opladen?

U kunt de batterij opladen terwijl deze in de fiets zit, maar u kunt ook eenvoudig de batterij uitnemen en deze opladen op een andere plaats die u beter uitkomt. Kijk voor meer informatie over het uitnemen van de batterij (doorkliklink naar de video’s) bij onze video’s.

Kan ik de elektrische fiets gebruiken in de regen?

Vanzelfsprekend kunt u de Trenergy elektrische fiets ook gebruiken in de regen. Alle elektrische componenten zijn afdoende beschermd tegen regenwater. Wel adviseren we u krachtig opspattend water te voorkomen en dus niet door plassen te fietsen. Ook adviseren we u uw fiets droog te parkeren.

 

 

 

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Top

Digitale brochure aanvragen


Vraag hier gratis digitaal de catalogus aan met het assortiment van Trenergy Fietsen. Je kunt de catalogus ook via de post ontvangen. Ga hiervoor naar 'service'

Ongeldige invoer

*
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Ongeldige invoer