Een private label is niet alleen weggelegd voor distributeurs die exclusief leveren via de vakhandel. Voor verkoop via internet en supermarkten kan een eigen merk zeker extra kansen bieden. Ook in geval van bedrijfspromoties biedt een eigen look goede mogelijkheden. U zult wellicht verrast zijn, maar een private label is al mogelijk vanaf 65 stuks!

Het opzetten van een eigen merk met een eigen design is niet altijd eenvoudig. Afhankelijk van het gewenste distributiekanaal, de te bereiken doelgroep en uiteraard het budget voor de fiets dient een keuze gemaakt te worden tussen diverse fabrikanten, modellen, uitrustingsniveau's e.d. Ook dienen afspraken omtrent serviceverlening, sparepartvoorziening en garantievoorwaarden te worden vastgelegd.

Trenergy beschikt over een eigen kantoor in Ningbo China. Van hieruit werken we voor diverse partijen in Europa op het gebied van private label, OEM en ODM. Onze mensen spreken allen goed Engels en uiteraard Chinees. Men kent de voorschriften zoals gesteld aan elektrische fietsen voor de Europese markt, maar is tevens op de hoogte van wat Europese klanten verwachten van een elektrische fiets bij voorbeeld op het gebied van rij-eigenschappen en geluidsniveau.

We zorgen ervoor dat we goede contacten onderhouden met alle belangrijke fabrikanten voor elektrische fietsen. Met regelmaat bezoeken we de fabrikanten en vakbeurzen zodat we op de hoogte zijn en blijven van modelontwikkelingen, technische ontwikkelingen en innovaties op met name het aandrijftechnische gebied.

Doordat we goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden, zijn we nagenoeg altijd in staat de juiste "line up' voor onze klanten samen te stellen, passend binnen de opgegeven budgetten.

Meestal beginnen we met de produktie van samples, echter het echte werk vangt pas aan zodra de produktie wordt opgestart. We nemen zoveel mogelijk alle zorgen van onze klanten uit handen. We houden contact met de fabriek, volgen de produktieplanning en reserveren transportcapaciteit.

Zodra de produktie gepland is, zijn we ter plaatse om werkelijk 100% van de fietsen functioneel te testen en optisch te inspecteren. Op elke fiets wordt kortstondig gefietst en worden ook alle elektrische functies getest. Op deze wijze wordt voorkomen dat u of uw klant de fiets uit de doos haalt en deze niets doet of niet doet wat er van verwacht mag worden. Elk probleem dat wordt gevonden wordt bij de fabrikant opgelost voordat deze wordt ingepakt en geladen. Hiermee voorkomt u als importeur/distributeur veel nazorg in de vorm van het nasturen van nieuwe onderdelen of het beantwoorden van klachtentelefoontjes die helaas even terecht als vermijdbaar zijn. Onze inspectie beƫindigen we pas als de zending geladen is in de container.


Als u reeds elektrische fietsen importeert vanuit China zult u veel herkennen in bovenstaand verhaal. U zult dan ook weten dat diensten zoals wij die verlenen wellicht niet alle problemen kan uitsluiten, maar wel een zeer groot en belangrijk deel. De kosten van onze intensieve begeleiding verdienen zich keer op keer terug.

Graag willen we samen met u bekijken wat we in uw geval voor u kunnen betekenen. Mocht u ook uw kwaliteitsniveau willen verhogen dan nodigen we u graag uit contact met ons op te nemen via;

Tel: +31-85-2733270
mail: info@az-import.nl

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Top