Het vermogen en het koppel van de motor zijn twee aspecten die we hier graag even willen toelichten. Beide kunnen invloed hebben op jouw keuze voor een elektrische fiets.

 Het koppel van de motor is een ander woord voor kracht van de motor. Dit wordt gemeten met newtonmeters (Nm). Het vermogen van de motor heeft invloed op de ondersteuning van de fiets. Hoe meer ondersteuning je nodig hebt van de motor, hoe hoger het aantal Nm moet zijn. Je hebt bijv. meer ondersteuning nodig als je in een heuvelachtig landschap fietst. Dan kan je overwegen om een fiets met een krachtigere motor te nemen (minimaal 40 Nm). Als je veelal rijdt in een vlak landschap voldoe je aan een vermogen van 10Nm tot 30 Nm. Een nadelige bijkomstigheid van een krachtigere motor is de afnemende energie capaciteit. Een motor met meer kracht vraagt ook meer energie van de accu. De accu kan dan korter energie leveren voor de ondersteuning.

Als je kiest voor een krachtigere motor dan raden wij aan om een fiets met een middenmotor te nemen. Trenergy heeft daarvoor het model de Jetset. Dit model is voor zowel de dames als heren. Je hebt dan het gevoel dat je een duwtje in de rug krijgt als ondersteuning. 

Top