Welke motorpositie is geschikt voor jou? Is nou een voorwielmotor, een middenmotor of achterwielmotor het meest geschikt voor jouw situatie? Dit gegeven is niet helemaal op voorhand vast te leggen. Het is ook belangrijk wat je zelf fijn vindt aanvoelen op de elektrische fiets. Wel kun je een aantal algemene richlijnen aanhouden.

Welk type e-bike past bij jou? Belangrijk voor deze keuze is om van te voren te bepalen waarvoor je de e-bike gaat gebruiken. Je kunt natuurlijk de elektrische fiets ook voor meer doeleinden gebruiken. Houdt je dus niet alleen maar aan de vooropgestelde richtlijnen vast die we hier bespreken. Elke elektrische fiets heef weer andere pluspunten en minpunten. Kijk ook wat je zelf fijn vindt.

Bij een e-bike met een voorwielmotor lijkt het alsof je vooruit wordt getrokken. Een fiets met een voorwielmotor is heel stil, lijkt op een normale fiets en is voorzien van een soort vrijloop. Hierbij trap je ook heel licht als de elektrische ondersteuning uitgeschkeld is. Een elektrische fiets met een voorwielmotor is heel geschikt als je de fiets voornamelijk gebruikt op vlak terrein. 

Bij een e-bike met een achterwielmotor of middenmotor lijkt het meer alsof je vooruit wordt geduwd. Deze motor is vaak ook krachtiger. Bij een middenmotor heeft de fiets een optimale gewichtsverdeling. Een elektrische fiets met een achterwielmotor of middenmotor is het meest geschikt als je vaak in een heuvelachtig landschap fietst. 

 

 

Top