Verkooppunten

Vind een Trenergy verkooppunt bij jou in de buurt!
 
Vul jouw postcode in de dealerlocator in, vind de dichtsbijzijnde trenergy dealer en maak een proefrit!

kaartje dealers

Vind een fietsenwinkel in de buurt

Elektrische fietsen

Trenergy biedt een breed assortiment heren en dames elektrische fietsen, elektrische stadsfietsen, elektrische transport fietsen, elektrische trendy fietsen voor zowel woon-werkverkeer, recreatief gebruik, korte of lange ritten. 

IMG 7468

Bekijk de gehele collectie

Digitale brochure aanvragen


Vraag hier gratis digitaal de catalogus aan met het assortiment van Trenergy Fietsen. Via 'Service' kun je de catalogus via de post aanvragen

Ongeldige invoer
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Ongeldige invoer

Trenergy dealerTrenergy dealer worden?

De dealers van Trenergy zitten door heel Nederland. Trenergy is exclusief verkrijgbaar via de vakhandel en is een belangrijke speler op de markt. Al onze dealers weten waar ze voor kiezen: betaalbare e-bikes, hoogwaardige kwaliteit, fantastische service en een schitterend design.

Onze vertegenwoordiger(s) langs laten komen? 

Klik dan op onderstaande button en vul de gegevens in. Onze vertegenwoordiger in jouw regio neemt dan z.s.m. contact met jou op! 

Klik hier om de gegevens in te vullen.

De actieradius is de afstand in km die de elektrische fiets kan afleggen als die volledig is opgeladen. Daarbij komt nog een belangrijk gegeven, namelijk de capaciteit van de accu. Hoe hoger het aantal wattuur van de accu, hoe meer kilomterers je kan afleggen met de e-bike uitgaande van een volledig opgelade accu. Voornamelijk heb je een accu met 10 Ah, 13Ah en 16 Ah. 

Normaal gesproken is een accu met een hogere actieradius duurder dan een accu met een lagere actieradius.Bij de aanschaf van een elektrische fiets moet je jezelf eerst afvragen of je veel kilomterers met de e-bike gaat maken. Gebruik je de elektrische fiets voor korte ritten (woon-werkverkeer) of lange ritten (recreatief gebruik). 

Actieradius elektrische fiets

 Voorbeeld actieradius

Een volle batterij met een spanning van 36V en 10Ah kan 360W/u leveren. Dat betekent dat er theoretisch 1 uur lang een vermogen van 360Watt geleverd kan worden. Nu hebben de meeste fietsen een motor van tussen de 180W en de 250W (250W is voorlopig nog steeds het maximaal toegestane vermogen op een elektrische fiets).

Een zo hoog mogelijke actieradius

Over welke afstand deze lading van 360W/u wordt uitgesmeerd hangt van zeer veel omstandigheden af. Zo moge duidelijk zijn dat de volgende (meest belangrijke, maar niet eens alle) factoren nogal wat invloed hebben op de actieradius van een volle batterijlading:

  • Beladingsgewicht inclusief het gewicht van de berijder van de fiets.
  • Bandenspanning.
  • Weersomstandigheden (wind tegen heeft nogal wat invloed).
  • De gekozen versnelling.
  • Het gekozen assist level (vraagt u weinig assist van de motor of veel).
  • De gereden route (veel stoppen en weer opstarten of continue in 1 snelheid).
  • Aanwezigheid van hellingen en bergen.
  • De conditie van het wegdek.
  • Temperatuur (Ideale omgevingstemperatuur is 25 graden).
  • Type sensor dat de fiets gebruikt , een snelheidssensor of een krachtsensor.

Bovenstaande factoren hebben ieder voor zich invloed op de actieradius van uw elektrische fiets. Echter er zijn nog meer omstandigheden die van invloed zijn, echter deze zijn voor u als gebruiker niet te be-invloeden en tevens voor de dealer vaak niet bekend.

Zo is het rendement van de gebruikte motor en het rendement van uw versnellingsnaaf mede bepalend. Een motor met een ingebouwde vertraging (planeetvertraging) heeft een hogere mechanische weerstand dan een direct drive motor. Hierdoor gaat energie verloren die wel uit uw batterij wordt opgenomen maar uiteindelijk niet wordt afgegeven aan de uitgaande as.

Daarnaast is er nog een controller. Deze bepaalt bij voorbeeld wat het maximale vermogen is dat wordt afgegeven aan de motor. Is dit vermogen hoger, dan heeft uw fiets meer kracht, maar daar levert u dan wel bereik voor in. Daarnaast is er een curve ingebouwd die de acceleratie van de motor mede bepaalt. Hoe stijler deze curve, hoe enthousiaster uw elektrische fiets van de plaats wil, maar ook dit kost weer extra energie.
De vraag is dus een zeer terechte, echter het antwoord is nagenoeg altijd onjuist. Trenergy past in haar elektrische fietsen batterijen toe van de merken Samsung en Panasonic. Onze technische informatie benoemt een afstand die in gemiddelde omstandigheden bereikbaar is, echter in de meest ongunstige situatie is het bereik wellicht maar 30km en in de meest gunstige 160km.

Wij adviseren de klant te kijken naar het merk van de toegepaste batterijen en te kijken naar het voltage en het aantal Ah. Daarnaast is de samenstelling van de batterij nog van belang. Zo heeft een LiFePo4 (ca. 700 tot 800 keer opladen) naast een grotere bouwvorm en een hoger gewicht ook een minder groot bereik per Ah. Ook heeft deze samenstelling meer last van koud weer. Daar staat wel tegenover dat deze batterij vaker herladen kan worden. De door ons toegepaste batterijen hebben een NiMnCo samenstelling (Nikkel, Mangaan en Cobalt). Deze batterij is doorgaans wat krachtiger en heeft een wat groter bereik. Ook heeft een lagere temperatuur minder negatieve invloed op het bereik, echter deze batterij samenstelling kan helaas minder vaak opgeladen worden (ca. 500 tot 600 keer).

Bij een gemiddeld bereik van 80km per batterijlading gaat de batterij echter nog steeds ongeveer 40.000 kilometer mee. We zijn benieuwd hoeveel jaar u nodig heeft deze afstand te bereiken!

 

 

 

Service

 Betrouwbare onderdelen

 Fantastische service

 Nederlands design

 Eerlijke prijzen

 Hoogwaardig rij-comfort

Overtuig jezelf

Vele tevreden klanten gingen jou voor. Gratis en vrijblijvend.

Een proefrit maken

Vraag een gratis catalogus aan

Klantbeoordeling

 

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Top