Verkooppunten

Vind een Trenergy verkooppunt bij jou in de buurt!
 
Vul jouw postcode in de dealerlocator in, vind de dichtsbijzijnde trenergy dealer en maak een proefrit!

kaartje dealers

Vind een fietsenwinkel in de buurt

Elektrische fietsen

Trenergy biedt een breed assortiment heren en dames elektrische fietsen, elektrische stadsfietsen, elektrische transport fietsen, elektrische trendy fietsen voor zowel woon-werkverkeer, recreatief gebruik, korte of lange ritten. 

IMG 7468

Bekijk de gehele collectie

Digitale brochure aanvragen


Vraag hier gratis digitaal de catalogus aan met het assortiment van Trenergy Fietsen. Via 'Service' kun je de catalogus via de post aanvragen

Ongeldige invoer
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Ongeldige invoer

Trenergy dealerTrenergy dealer worden?

De dealers van Trenergy zitten door heel Nederland. Trenergy is exclusief verkrijgbaar via de vakhandel en is een belangrijke speler op de markt. Al onze dealers weten waar ze voor kiezen: betaalbare e-bikes, hoogwaardige kwaliteit, fantastische service en een schitterend design.

Onze vertegenwoordiger(s) langs laten komen? 

Klik dan op onderstaande button en vul de gegevens in. Onze vertegenwoordiger in jouw regio neemt dan z.s.m. contact met jou op! 

Klik hier om de gegevens in te vullen.

Bij een elektrische fiets kan de versnelling een grote rol spelen. De versnelling kan ook invloed hebben op bijv. de positie van de motor, het type kettingkast en op de onderhoudsbeurt van de E-bike. Hier worden drie typen versnellingen besproken, namelijk een naafversnelling, een derailleurversnelling en een traploze versnelling. 

1. Naafversnelling

Een naafversnelling is een versnelling waarbij alle tandwielen verborgen zijn in de naaf van het achterwiel van de elektrische fiets. De naafversnelling is momenteel de versnelling die het meest voorkomt op de elektrische fietsen. De tandwielen zijn hierbij ook niet zichtbaar. 

Een voordeel van de naafversnelling is dat de ketting opgesloten zit in een behuizing en daardoor stof- en vochtvrij werkt. Je kan schakelen met je fiets als je niet aan het trappen bent ( in rust). In plaats van de fietsketting veranderden de tandwielen van plaats. Ook als je stilstaat kun je de versnelling in een andere positie zetten. Als je toch schakelt tijdens het fietsen dan kan dit de naafversnelling beschadigen. Daarom zit er vaak een schakelhulp op de elektrische fiets. De schakelhulp zorgt voor een korte onderbreking in de ondersteuning tijdens het schakelen en beschermt hiermee de naafversnelling. Het meest gangbare aantal versnellingen is 3, 5, 7 of 8 en kan oplopen tot 14. 

De naafversnelling kan uitgerust worden met een belt-drive of tandriemaandrijving. Een groot voordeel hiervan is dat er geen tot weinig onderhoud nodig is. De belt-drive zit op onze nieuwe model de Trenergy Sprocket.

Voordelen 

Goed icoonGoed bereik.

Goed icoonRelatief goedkoop.

Goed icoonLoopt redelijk licht in de versnellingen.

Goed icoonWeinig onderhoud nodig.

Goed icoonGeen zichtbare tandwielen.

Goed icoonKan schakelen als de fiets stil staat.

 

Nadelen

nadeel icoonGrotere stappen tussen de versnellingsstanden.

nadeel icoonHet achterwiel is minder eenvoudig te verwijderen.

 

2. Derailleurversnelling

Een derailleurversnelling is een versnelling op de elektrische fiets waarbij met behulp van een schakelmechanisme de fietsketting van tandwiel wordt gewisseld. dit systeem zit gemonteerd op het achterwiel. De meeste sportieve fietsen in ons land zijn voorzien van een derailleur versnelling. Dit is een open schakel systeem dat werkt d.m.v. meerdere, verschillende formaten tandwielen. Met een derailleurversnelling moet je schakelen als je aan aan het trappen bent. Het is belangrijk dat de spanning op de ketting niet te hevig wordt. Je kan dan beter even wat gas terug nemen. Bij het schakelen zal de derailleur versnelling proberen de ketting op een ander tandwiel te duwen.

 Voordelen

Goed icoonGroot aantal versnellingen beschikbaar.

Goed icoonLicht in gewicht.

 

Nadelen

nadeel icoonVuil en onderhoudsgevoelig.

nadeel icoonRegelmatig afstellen van systeem.

nadeel icoonSchakelen kan alleen tijdens het fietsen.

 

3. Automatische versnelling

Een Traploze versnelling is een versnelling op een elektrische fiets waarbij je met een soort gashendel op het stuur zelf bepaalt hoe zwaar of licht je trapt. Hierbij heb je geen vast aantal versnellingen. De meest voorkomende automatische versnelling op een elektrische fiets is van het merk Nuvinci.

Voordelen

Goed icoonWeinig onderhoud nodig.

Goed icoonSchakelen kan tijdens het trappen.

Goed icoonHet schakelt terug naar de lichtste stand als je stil staat.

 

Nadelen

nadeel icoon  Het is relatief zwaar.

nadeel icoonTussentijds moet je veel schakelen.

 

 

 

 

Service

 Betrouwbare onderdelen

 Fantastische service

 Nederlands design

 Eerlijke prijzen

 Hoogwaardig rij-comfort

Overtuig jezelf

Vele tevreden klanten gingen jou voor. Gratis en vrijblijvend.

Een proefrit maken

Vraag een gratis catalogus aan

Klantbeoordeling

 

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Top